القاگر و جریان DC

با توجه به شکل زیر اگر یک سیم‌پیچ مارپیچی داشته باشیم عبور جریان الکتریکی DC از سیم‌پیچ باعث ایجاد نیروی مغناطیسی مطابق پیکان سبز رنگ می‌شود که با توجه به پلاریته ولتاژ اعمالی و همچنین ساعت‌گرد یا پاد ساعت‌گرد بودن چرخش سیم‌پیچ چهار حالت در القاگر خواهیم داشت که در شکل زیر به خوبی نمایش داده شده است.

عبور جریان DC از یک القاگر یا کویل

در یک القاگر در عمل، یک میدان مغناطیسی بر خلاف آنچه در تصاویر فوق نمایش داده شده است انتهای باز نخواهند داشت و باید در یک مسیر بسته جریان پیدا کنند که برای این منظور یه مسیر بسته‌ای از جریان مغناطیسی در القاگر از قطب N به قطب S ایجاد می‌کنند.

این مسیر جریان در آزمایش معروف براده‌های آهنی که روی کاغذ قرار دارند و با نزدیک کردن آهن‌ربا از زیر کاغذ به براده‌های آهن سبب ایجاد الگوی منظمی از قرارگیری براده‌ها می‌شود مشخص است. نمایش ساده‌سازی شده مسیر جریان مغناطیسی القاگر در شکل زیر نمایش داده شده است. توجه داشته باشید که در تمام مقالات سایت دیجی قطعه نیروی مغناطیسی را با رنگ سبز نمایش می‌دهیم.

همانطور که در تصویر فوق مشخص است عبور امواج و جریان مغناطیسی القاگر از فضای اطراف رسانا هم صورت گرفته و تنها به مسیر رسانا اکتفا نمی‌کند. این امواجی که پیرامون رسانا ایجاد می‌شود باعث ایجاد نویز و اختلال در مدار و المان‌های مداری می‌شود و ممکن است مجبور شویم تا از شیلدهای مغناطیسی برای ممانعت از ایجاد اختلال استفاده کنیم.

از طرف دیگر امواج مغناطیسی با عبور از هوا تضعیف می‌شوند زیرا رلوکتانس یا مقاومت مغناطیسی هوا نسبت به هسته الکترومغناطیسی بیشتر است.

قطب یک میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط یک کویل را می‌توان با حرکت یک آهن‌ربای دائمی کوچک به سمت کویل همانطور که در شکل ۱-۲ نشان داده شده است  اثبات کرد. اگر آهنربا دارای قطب یکسان با کویل باشد، همانطور که دو قطب یکسان دو آهنربا یکدیگر را دفع می‌کنند آهنربا تمایل به دفع کویل دارد و همچنین چنانچه قطب آهن‌ربا با قطب کویل متفاوت باشد کویل آهن‌ربا را به سمت خود می‌کشد و تمایل به جذب آهن‌ربا دارد. از این اصل برای ساخت سلونوئید استفاده می‌شود.