مراحل احداث و راه اندازی نیروگاه خورشیدی
انواع نیروگاه های خورشیدی
نیروگاه های خورشیدی برای تولید انرژی الکتریکی از گرما و نور خورشید استفاده می کنند. به نیروگاه هایی که از نور خورشید برای تولید الکتریسیته استفاده میکنند، فتوولتائیک گفته می شود و در مقابل نیروگاه های دیگری هستند که از گرما و حرارت خورشید برای تولید برق استفاده میکنند که به آن ها نیروگاه حرارتی می گویند.
نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک
تصویر آشنایی که بعد از شنیدن نیروگاه خورشیدی در ذهن ما نقش میبندد همان نیروگاه فتوولتائیک است. در این نوع نیروگاه سلول های خورشیدی فوتون را مستقیم به الکتریسیته تبدیل می کنند. در این نیروگاه پنل هایی که از جنس سیلیکون هستند در محیطی که از نظر دریافت انرژی خورشید مناسب است قرار میگیرند. این نیروگاه تجدید پذیر به دلیل اینکه از نظر اقتصادی به صرفه است طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد.
نیروگاه حرارتی خورشیدی
نحوه استفاده از گرمای خورشید برای تولید الکتریسیته ، نیروگاه های حرارتی را به چند دسته تقسیم می کند که شامل:
نیروگاه هلیوستات ، نیروگاه سهموی خطی ، نیروگاه دودکش خورشیدی ، نیروگاه استرلینگ و نیروگاه کلکتور های فرزنل می شود.
هزینه احداث و راه اندازی نیروگاه خورشیدی
احداث نیروگاه سولار از نظر هزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله:
- نوع پنل های خورشیدی
- محل احداث نیروگاه
- نوع اینورتر
- نوع پنل های خورشیدی :از مهم ترین عوامل برای احداث نیروگاه سولار نوع پنل خورشیدی است که به دو دسته مونو کریستال و پلی کریستال تقسیم می شوند. پنل های مونو کریستال با توجه به اینکه کیفیت بهتری دارند از نظر قیمت هم در رتبه بالاتری قرار میگیرند.
- نوع اینورتر :یکی دیگر از عوامل مهم در ساخت نیروگاه سولار نوع اینورتر است. وظیفه اینورتر تبدیل جریان مستقیم تولیدی توسط پنل های خورشیدی به جریان متناوب است.
- محل احداث نیروگاه: نوع اینورتر هر چه در محل احداث از تابش نور خورشید بهتری برخوردار باشیم هزینه احداث در محل مورد نظر کمتر خواهد بود.
طراحی فنی مهندسی و ساخت نیروگاه های سولار
طراحی نیروگاه شامل دو بخش می شود:
- طراحی فنی مهندسی نیروگاه سولار
- تامین تجهیزات مورد نیاز نیروگاه سولار
طراحی فنی مهندسی نیروگاه
در این مرحله طراحی دقیق الکتریکی و مکانیکی توسط مهندسین متخصص انجام میپذیرد که یکی از مراحل مهم در ساخت نیروگاه به حساب میآید.
تامین تجهیزات مورد نیاز نیروگاه
تامین تجهیزات لازم برای راه اندازی شامل اینورتر ها، پنل های خورشیدی، ترانسفورماتور، کابل ، اتصالالت و … در این مرحله انجام می شود.
مراحل ساخت نیروگاه خورشیدی
- فراهم کردن شرایط مناسب زمین از نظر زیر ساخت
- نصب تجهیزات مورد نیاز نیروگاه مانند پنل خورشیدی، اینورتر و …
- مرحله نهایی و انجام تست های صحت سنجی از عملکرد نیروگاه
درآمد نیروگاه خورشیدی چقدر است؟
عوامل مختلفی در درآمد نیروگاه سولار نقش دارند ، به طور مثال راندمان و عملکرد نیروگاه ، کیفیت پنل ،تابش نور خورشید و دمای هوای منطقه از عواملی هستند که طور موثری در درآمد نیروگاه نقش دارند.
راندمان و عملکرد نیروگاه
در روز های مختلف سال راندمان نیروگاه متفاوت است و ممکن است مقدار آن بالا و پایین شود، بهترین راه حل در چنین شرایطی استفاده از نرم افزاری است که با کمک آن بتوان برای کل سال راندمان متوسطی در نظر گرفت.
کیفیت پنل خورشیدی
هر چه در به کارگیری تجهیزات از کیفیت بهتری استفاده کنیم شاهد راندمان و درآمد بهتری خواهیم بود.به طور مثال استفاده از پنل های مونو کریستالی با توجه به اینکه کیفیت بهتری دارند نقش مهمی در درآمد نیروگاه خورشیدی دارد. از طرفی دیگر استفاده از اینورتری با ظرفیت بالا به تولید بیشتر کمک میکند.
تابش نور خورشید
مقدار زیادی از حجم تولیدی نیروگاه تحت تاثیر تابش نور خورشید است. بالا بودن پتانسیل منطقه ای که نیروگاه در آن احداث شده از نظر تابش نور خورشید تاثیر مستقیم بر درآمد و بازدهی دارد.
دمای هوای منطقه
بالابودن دمای هوای منطقه احداث نیروگاه رابطه عکس با عملکرد آن دارد و باعث کاهش ظرفیت تولیدی می شود ، این اتفاق به این دلیل می افتد که دما بر ساختار و ویژگی های الکتریکی پنل های خورشیدی تاثیر مستقیم دارد.
مقایسه ژنراتور خورشیدی خانگی و صنعتی
سیستم های انرژی خورشیدی از این جهت که در محیط های مختلفی کاربرد دارند ، هم در بخش خانگی و هم در بخش صنعتی و نیروگاهی مورد استفاده قرار میگیرند.
انرژی پاک، تجدید پذیر و پایدار سولار یکی از راه های حفاظت از محیط زیست محسوب می شود و به همین دلیل استفاده از این انرژی جزو اهداف کشور هایی است که برای حفاظت از محیط زیست خود تلاش می کنند.
به طور کلی با توجه به اینکه هزینه های برق تولیدی در ایران نسبتا کم است، استفاده از انرژی خورشیدی برای مناطقی که با برق شهری تجهیز شده اند به صرفه نیست. در نتیجه استفاده از انرژی خورشیدی برای مصارف خانگی و محیط هایی که از برق شهری استفاده می کنند صرفه اقتصادی ندارد.
لیست قیمت تجهیزات نیروگاه های خورشیدی
در این زمینه پیشنهاد ما به شما این است که پنل خورشیدی و سایر تجهیزات مورد نیاز خود را با توجه به نوع نیروگاه به خوبی مورد بررسی قرار داده و لیستی از تجهیزاتی که به آنها نیاز دارید تهیه کنید. سپس می توانید براساس نیاز از بین نوع و برند های مختلف بهترین و کارآمدترین نمونه تجهیزات را برای نیروگاه خورشیدی خود انتخاب کنید. حتما برای انتخاب تجهیزات دقت زیادی صرف کنید ، این کار از خسارات احتمالی آنها در مدت زمان کم جلوگیری می کند.
وام احداث نیروگاه های خورشیدی چقدر است؟
در سال های اخیر با توجه به اینکه آمار طرفداران این نیروگاه رو به افزایش است، میانگین درخواست جهت اخذ وام برای تسریع احداث نیروگاه سولار افزایش یافته است. دریافت وام در مورد نیروگاه خانگی و صنعتی شرایط متفاوتی دارد و نیازمند دریافت مجوز از سازمان های مربوطه است. هچنین شرایط دریافت وام برای نیروگاه ها به میزان حجم تولیدی برق بستگی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید